Bel kosteloos en vrijblijvend 088 - 629 00 50 lokaal tarief
Bel de Strafrecht Intakebalie
088 - 629 00 50
Of stel uw vraag via Whatsapp
LS Advocaten Strafrecht


Hennepkwekerij en hennepteelt

Het lijkt lucratief om hennep te kweken. Het tegenovergestelde is echter waar. De pakkans is namelijk fors toegenomen. Via drones, helikopters en warmtekijkers is de politie actief op zoek naar hennepkwekerijen. Als uw kwekerij wordt ontdekt loopt u de kans dat u een forse straf wordt opgelegd. Bovendien wordt u niet alleen vanwege het drugsdelict vervolgd, maar ook vanwege witwassen, belastingontduiking, brandstichting of deelname aan een criminele organisatie.

Bent u door de politie verhoord of aangehouden of heeft u een dagvaarding ontvangen omdat u wordt verdacht van bedrijfsmatige hennepteelt? De advocaten aangesloten bij LS Advocaten Strafrecht zijn gespecialiseerd in drugsdelicten en kunnen u daarom uitstekend bijstaan in uw verweer bij justitie, ook pro deo.

Eigen gebruik - Bedrijfsmatige teelt
Het kweken van hasj en wiet (ook wel aangeduid als marihuana of cannabis) is altijd strafbaar. Er bestaat alleen geen actief opsporingsbeleid bij het kweken van maximaal vijf planten. In geval van teelt van niet meer dan vijf planten wordt namelijk aangenomen dat er sprake is van uitsluitend eigen gebruik. U krijgt bij ontdekking een politiesepot met afstand. Bij ontdekking door de politie worden uw planten altijd in beslag genomen. Bij de vaststelling of er sprake is van bedrijfsmatige teelt wordt gekeken naar de schaalgrootte van de teelt, of er meer dan vijf planten aanwezig zijn en naar de professionaliteit waarmee gekweekt wordt. Wanneer bedrijfsmatige teelt is vastgesteld kan u een gevangenisstraf van maximaal vier jaar worden opgelegd. 

Let op! Soms wordt ook de kweek van vijf planten gezien als bedrijfsmatige teelt. De politie kijkt namelijk niet alleen naar het aantal planten, maar ook naar de mate van professionaliteit.

Bedrijfsmatige hennepteelt
Ten aanzien van bedrijfsmatige hennepteelt bestaat in Nederland geen gedoogbeleid. Hennep valt net als bijvoorbeeld XTC onder de harddrugs in lijst 1 van de Opiumwet en wordt zwaar bestraft. Wanneer u wordt betrapt op productie van harddrugs kan u een gevangenisstraf worden opgelegd van maximaal acht jaar en een flinke geldboete. Daarnaast kan het Openbaar Ministerie een ontnemingsmaatregel vorderen wegens wederrechtelijk verkregen voordeel.

Illegaal aftappen van elektriciteit
In verband met de stroomvoorziening van een wietplantage wordt soms illegaal elektriciteit afgetapt van het stroomnet of wordt gemanipuleerd met de elektriciteitsmeter. Illegaal aftappen van stroom is een vorm van diefstal en is strafbaar gesteld. Als hierdoor brand ontstaat kunt u daarvoor aansprakelijk worden gesteld (zie: brandstichting). Bij ontdekking van een illegale stroomtap is er gerede kans dat de energiemaatschappij de elektriciteit alsnog bij u in rekening brengt en de kosten van herstel op u verhaalt.

Bijstand door gespecialiseerd LS-advocaat
Wanneer u terecht of onterecht wordt verdacht van een drugsdelict raden wij u aan om direct contact op te nemen met de Strafrecht Intakebalie zodat een advocaat uw zaak kan beoordelen. Dit is kosteloos en geheel vrijblijvend. U kunt ons bellen op werkdagen tussen 08:00 en 20:00 uur op 088 - 629 00 50. De advocaten beschikken over uitgebreide ervaring en expertise op het gebied van de Opiumwet en kunnen daarom samen met u de beste verdedigingsstrategie voorbereiden.

Uw advocaat zal daarbij niet alleen op zoek gaan naar inhoudelijke, maar ook naar formele elementen die uw verdediging kunnen onderbouwen en sterker maken.

Ga terug naar hoofdpagina Drugsdelicten

Bel kosteloos en vrijblijvend
088 - 629 00 50(lokaal tarief)
Mail direct uw vraag