Bel kosteloos en vrijblijvend 088 - 629 00 50 lokaal tarief
Bel de Strafrecht Intakebalie
088 - 629 00 50
Of stel uw vraag via Whatsapp
LS Advocaten Strafrecht


Handel in verboden middelen

Handel in verdovende middelen is strafbaar gesteld. U mag geen drugs verkopen, aanbieden of verhandelen. Doet u dit wel, dan kan u dit een hoge straf opleveren. 

Bent u door de politie verhoord of aangehouden of heeft u een dagvaarding ontvangen omdat u wordt verdacht van 'handel in verboden middelen' (drugshandel)? De advocaten aangesloten bij LS Advocaten Strafrecht zijn gespecialiseerd in drugsdelicten en kunnen u daarom uitstekend bijstaan in uw verweer bij justitie, ook pro deo.

Handel in drugs
In Nederland is het verboden drugs te verhandelen. Politie en justitie houden zich voornamelijk bezig met het opsporen en vervolgen van handel in grote hoeveelheden drugs. Voor de verkoop van harddrugs kan u een gevangenisstraf van maximaal acht jaar worden opgelegd en eventueel nog een flinke geldboete. Wanneer de politie drugs ontdekt dan worden deze meteen in beslag genomen. Wanneer u tot 30 gram aan softdrugs verkoopt (bijv. cannabis) kan u een maand gevangenisstraf worden opgelegd eventueel in combinatie met een geldboete.

Coffeeshop
De verkoop van softdrugs in coffeeshops wordt niet met voorrang opgespoord en vervolgd. Deze situatie is door de overheid bewust gecreƫerd. Coffeeshops mogen echter geen harddrugs verkopen, geen reclame maken, niet verkopen aan jongeren onder de achttien jaar en niet meer verkopen dan vijf gram per klant. In sommige regio's is ook de verkoop aan buitenlanders verboden of moet men lid zijn van de coffeeshop.

De rol van een LS strafrechtadvocaat
Duidelijk is dat de verdenking of veroordeling vanwege een drugsdelict een hoge straf op kan leveren. Een advocaat is er voor u om de negatieve gevolgen zoveel mogelijk te beperken. Dit kan door het aanvechten van een verdenking, een strafmaat- of bewijsverweer of zuivering van uw naam bij een onterechte verdenking. Altijd discreet en uw belang zal een LS-Advocaat strijden voor een zo goed mogelijke uitkomst van uw zaak.  

Pro deo advocaat
Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

Ga terug naar hoofdpagina Drugsdelicten

Bel kosteloos en vrijblijvend
088 - 629 00 50(lokaal tarief)
Mail direct uw vraag