Bel kosteloos en vrijblijvend 088 - 629 00 50 lokaal tarief
Bel de Strafrecht Intakebalie
088 - 629 00 50
Of stel uw vraag via Whatsapp
LS Advocaten Strafrecht


Geweldsdelicten

Geweldsdelicten zijn ernstige strafbare feiten die door het OM en de strafrechter zwaar bestraft kunnen worden. Een veroordeling blijft u uw hele leven achtervolgen. Een LS-strafrechtadvocaat is er voor u om de gevolgen van een strafzaak voor u zoveel mogelijk te beperken.

Gespecialiseerd in gewelds- en levensdelicten

De advocaten aangesloten bij LS Advocaten Strafrecht zijn ervaren met bijstand aan verdachten van geweldsmisdrijven en kunnen u daarom uitstekend bijstaan in uw verweer, ook pro deo. LS Advocaten Strafrecht behandelt onder meer de volgende geweldsmisdrijven:

Wat zijn geweldsdelicten

Een geweldsdelict houdt in dat er een vorm van geweld gebruikt wordt, of dat er gedreigd wordt met geweld.Soms wordt een geweldsdelict gepleegd in combinatie met een ander misdrijf, bijvoorbeeld diefstal met geweld.

Geweldsdelicten zijn misdrijven. Bij verdenking van een geweldsdelict zult u hiervoor bij de rechter moet voorkomen, minderjarigen verschijnen voor de kinderrechter. De officier van justitie kan ook besluiten de zaak te seponeren wanneer hij niet genoeg bewijs heeft of geen prioriteit geeft aan de zaak. U wordt dan niet vervolgd.

Het is ook mogelijk dat u een transactie (geldboete) of strafbeschikking aangeboden krijgt en niet voor de rechter hoeft te komen. Als u de transactie betaalt of strafbeschikking uitvoert dan is de zaak hiermee afgedaan en hoeft u niet naar de rechter. In sommige gevallen is het raadzaam verzet tegen een strafbeschikking in te stellen.

Straffen geweldsdelicten

Als u voor de rechter verschijnt bepaalt de rechter of u straf krijgt en wat voor straf. De straf kan een geldboete, gevangenisstraf of taakstraf zijn. Het kan ook zijn dat u wordt vrijgesproken of dat u geen straf krijgt omdat het delict niet kan worden bewezen of omdat u er niets aan kon doen.

In alle gevallen kan LS Advocaten Strafrecht uw verweer bij justitie zo spoedig mogelijk organiseren.

Strafblad en VOG

De veroordeling vanwege een geweldsmisdrijf wordt opgenomen in uw justitiƫle documentatie. Dit heeft gevolgen voor de verkrijging van een verklaring omtrent het gedrag (VOG).

Een VOG kan gevraagd worden bij bepaalde banen en functies. Een strafblad kan in dit soort gevallen nog heel lang gevolgen hebben omdat het dan lastiger kan zijn een VOG te krijgen.

De rol van een LS strafrechtadvocaat

Een advocaat is er voor u om de negatieve gevolgen van een verdenking zoveel mogelijk te beperken. Dit kan door het aanvechten van een verdenking, een strafmaat- of bewijsverweer of zuivering van uw naam bij een valse aangifte. Altijd discreet en uw belang zal een LS-Advocaat strijden voor een zo goed mogelijke uitkomst van uw zaak.

Pro deo advocaat

Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis. 

Ga terug naar home LS Advocaten Strafrecht

Bel kosteloos en vrijblijvend
088 - 629 00 50(lokaal tarief)
Mail direct uw vraag