Bel kosteloos en vrijblijvend 088 - 629 00 50 lokaal tarief
Bel de Strafrecht Intakebalie
088 - 629 00 50
Of stel uw vraag via Whatsapp
LS Advocaten Strafrecht


Eetpiraterij

Eetpiraterij is een vorm van flessentrekkerij. Eetpiraten laten zich bedienen in een restaurant of eetgelegenheid, zonder intentie te betalen. Daarmee worden restauranthouders gedupeerd. Wanneer iemand een gewoonte maakt van het niet betalen van de restaurantrekening, kan de politie tegen een eetpiraat in actie komen en deze persoon aanhouden en verhoren.

Bent u door de politie verhoord of aangehouden of heeft u een dagvaarding ontvangen omdat u wordt verdacht van eetpiraterij? De advocaten aangesloten bij LS Advocaten Strafrecht zijn zeer ervaren met het verlenen van bijstand aan verdachten van flessentrekkerij. Zij kunnen u daarom uitstekend bijstaan in uw verweer bij justitie, ook pro deo.

Wat is eetpiraterij?
Een eetpiraat is een persoon die in een restaurant of andere horecagelegenheid zich laat bedienen terwijl hij weet dat hij de rekening niet wil of kan betalen. Eetpiraterij is een vorm van flessentrekkerij. Dit is strafbaar gesteld in het Wetboek van Strafrecht en u kunt tot vier jaar gevangenisstraf opgelegd krijgen. Meestal wordt de zaak afgedaan met een geldboete of taakstraf. Desalniettemin zorgt een veroordeling ervoor dat u een strafblad krijgt, met alle negatieve gevolgen van dien.

Straffen eetpiraterij

Flessentrekkerij is een misdrijf. Heeft u een dagvaarding ontvangen in verband met het eten in een restaurant zonder te betalen, neem dan altijd contact op met een ervaren strafrechtadvocaat om de gevolgen zo veel mogelijk te beperken. De straffen kunnen bestaan uit een boete maar soms ook uit gevangenisstraf. Bij een veroordeling krijgt u een strafblad.

Pro deo advocaat ?
Vaak is het mogelijk om strafzaken gratis te behandelen op basis van pro deo. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

Ga terug naar flessentrekkerij

Bel kosteloos en vrijblijvend
088 - 629 00 50(lokaal tarief)
Mail direct uw vraag