Bel kosteloos en vrijblijvend 088 - 629 00 50 lokaal tarief
Bel de Strafrecht Intakebalie
088 - 629 00 50
Of stel uw vraag via Whatsapp
LS Advocaten Strafrecht


Belastingfraude bedrijven en ondernemers

Heeft u gefraudeerd met belastingaangiftes? Stond de FIOD ineens op de stoep? Of heeft u of uw bedrijf een dagvaarding ontvangen in verband met een fiscaal misdrijf?

Een veroordeling kan ernstige gevolgen teweeg brengen voor uw bedrijf. Neem daarom in een zo vroeg mogelijk stadium contact op met een advocaat strafrecht om uw zaak te bespreken.

Bedrijven en vennootschappen

Bedrijven hebben te maken met vele soorten belastingen, denk aan:
  • Omzetbelasting (en aftrek voorbelasting)
  • Loonbelasting
  • Vennootschapsbelasting
  • Dividendbelasting

Een foutieve aangifte heeft bij bedrijven snel het gevolg dat aan de drempelbedragen wordt voldaan. Overschrijding van de drempelbedragen houdt in dat uw zaak in aanmerking komt voor strafvervolging.

Daarnaast kan een fraudezaak al snel complex worden, bijvoorbeeld als sprake is van internationale BTW carrouselfraude.   

De strafrechter zal uw zaak behandelen en u of uw bedrijf een straf opleggen. Op belastingfraude staat een celstraf van maximaal zes jaren. Naast deze straf krijgt u als ondernemer te maken met andere nadelen zoals:

  • Slechte reputatie
  • Verlies vertrouwen van zakenrelaties
  • Verhoogde controle door fiscus/FIOD in volgende jaren
In het slechtste geval komt de continuïteit van uw bedrijf in gevaar en ziet u uw eerdere werk in rook opgaan. Als een veroordeling niet meer te voorkomen is dan is het wellicht mogelijk de schade zoveel mogelijk te beperken. Neem contact op met een van onze gespecialiseerde advocaten voor deskundig advies over de verdere mogelijkheden.

Voorkom strafvervolging

Het voorkomen van strafvervolging is mogelijk. Een advocaat strafrecht kan u hierbij van dienst zijn. Zo voorkomt u schade aan uw reputatie. Vaak is het mogelijk om tot een schikking te komen met de fiscus of succesvol een bezwaarschrift in te dienen tegen een dagvaarding. U betaalt dan de te weinig betaalde belasting plus een verhoging.

DGA belastingfraude

Als DGA moet u jaarlijks aangifte doen als ondernemer voor de inkomstenbelasting. De fiscale wetgeving is zeer complex en een fout is dan ook snel gemaakt, ook al gaat u uit van uw belastingadviseur.

Een fout in uw aangifte kan desastreuze gevolgen hebben. Zo is het mogelijk dat u een boete van 50% van de te weinig betaalde belasting moet betalen. Anderzijds kan veroordeling voor een misdrijf u een strafblad opleveren, om nog maar te spreken van uw reputatie als ondernemer. 

Medeplichtigheid belastingadviseur

Wist u dat een foutief belastingadvies of verkeerd ingevulde belastingaangifte ook u als belastingadviseur kan raken? Het komt vaak voor dat een belastingadviseur wordt vervolgd vanwege medeplegen van of medeplichtigheid aan belastingfraude. Daarnaast worden belastingadviseurs vaker vervolgd vanwege belastingfraude, omdat zij een voorbeeldfunctie hebben.

Strafvervolging voor een belastingadviseur heeft ernstige gevolgen. Bij een veroordeling kunt u uw bedrijf wel sluiten. Bij vrijspraak is reeds door de vervolging uw reputatie beschadigd. Raadpleeg daarom altijd en onder alle omstandigheden een advocaat indien u te maken heeft met een geschil met de Belastingdienst en voorkom verdere problemen en schade!

Advocaat belastingfraude

Belastingfraude en daarop volgende vervolging kan grote gevolgen hebben voor bedrijven en ondernemers. Een advocaat strafrecht kan de negatieve gevolgen zo veel mogelijk beperken en komen tot een schikking. Het is belangrijk altijd zo snel mogelijk in actie te komen. Neem contact op met een advocaat strafrecht om uw zaak te bespreken.

Ga terug naar Fiscale delicten

Bel kosteloos en vrijblijvend
088 - 629 00 50(lokaal tarief)
Mail direct uw vraag