Bel kosteloos en vrijblijvend 088 - 629 00 50 lokaal tarief
Bel de Strafrecht Intakebalie
088 - 629 00 50
Of stel uw vraag via Whatsapp
LS Advocaten Strafrecht


Leonie van der Grinten

Advocaat strafrecht Eindhoven twee

Leonie van der Grinten

Advocaat mr. Leonie van der Grinten


Specialisaties

Overige specificaties

Kosteloos intakegesprek
Pro deo mogelijk

Jaar beëdiging: 2015
Talen: Nederlands, Engels
Uurtarief*: in overleg

*Het uurtarief is afhankelijk van de ervaring en specialisatie van de advocaat strafrecht en de aard van de zaak. Bespreek dit tijdens uw intakegesprek.


Over de advocaat

Als advocaat onderscheidt Leonie zich in haar passie voor het recht en haar gedrevenheid. Ze riep van jongs af aan dat ze strafrechtadvocaat wilde worden, en heeft niet gerust totdat het zo ver was. Die drive zet zich voort in de rechtszaal. Leonie bijt zich vast in een dossier en gaat tot het uiterste voor haar cliënten.

Leonie heeft haar studie rechten cum laude voltooid aan Tilburg University. Haar scriptie - Geen streepjes op de muur, periodieke toetsing van levenslanggestraften - is uitgeroepen tot "topscriptie" door het NJB. Na haar eerste master heeft ze stage gelopen bij het gerenommeerde strafrechtkantoor van Gerard Spong in Amsterdam, waarna ze een tweede master Forensica, Criminologie en Rechtspleging heeft afgerond aan Maastricht University. 

Haar carrière is zij gestart als juridisch medewerker bij een gerenommeerd strafrechtkantoor in Eindhoven, waar ze eveneens in 2014 haar blog Meester Leonie heeft opgericht. Na haar beëdiging in 2015 en de groei van haar onderneming was de oprichting van Meester Leonie Strafrechtadvocatuur in 2018 een logische stap. 

Leonie heeft ruime ervaring in het verlenen van rechtsbijstand in iedere soort zaak. Zij staat o.a. cliënten bij die verdacht worden van diefstal, geweldszaken, drugsdelicten, deelname aan een criminele organisatie, verkeersfeiten, zedendelicten en moordzaken. 

In 2017 is Leonie uitgeroepen tot aanstormend strafrechttalent 2017 van de provincie Noord-Brabant. In 2017 won zij eveneens de prestigieuze Oost-Brabantse Pleitwedstrijden, waarmee ze 3 Nederlandse pleiters en 4 Belgische pleiters achter zich liet.

Naast haar werkzaamheden als strafrechtadvocaat is Leonie actief als blogger en spreker, organiseert ze masterclasses en is ze oprichter en eigenaar van online advocatenplatform MSTRS.

Leonie spreekt vloeiend Nederlands en Engels.


Bel kosteloos en vrijblijvend
088 - 629 00 50(lokaal tarief)
Mail direct uw vraag

7 dagen per week bereikbaar. Op werkdagen van 8:00 tot 20:00 uur,
op vrijdag tot 18:00 uur en in het weekend van 12.00 tot 16:00 uur.


  • Gespecialiseerd in strafzaken

  • 7 dagen per week bereikbaar

  • Ook pro deo mogelijk

Naar overzicht kantoren