Bel kosteloos en vrijblijvend 088 - 629 00 50 lokaal tarief
Bel de Strafrecht Intakebalie
088 - 629 00 50
Of stel uw vraag via Whatsapp
LS Advocaten Strafrecht


Rigorette van Riet

Advocaat strafrecht Amsterdam

Rigorette van Riet

Advocaat mr. Rigorette van Riet

Egelantiersgracht 576
1015 RR Amsterdam
020 - 760 81 68

Specialisaties

Overige specificaties

Kosteloos intakegesprek
Pro deo mogelijk

Jaar beëdiging: 1997
Talen: Nederlands
Uurtarief*: in overleg

*Het uurtarief is afhankelijk van de ervaring en specialisatie van de advocaat strafrecht en de aard van de zaak. Bespreek dit tijdens uw intakegesprek.

Over de advocaat

Ik ben in 1990 afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Mijn specialisatie was strafrecht en ik heb mijn scriptie over vreemdelingenrecht geschreven.

Direct na mijn afstuderen ben ik gaan werken bij het Bureau voor Rechtshulp in Alkmaar. In 1997 ben ik tot advocaat beëdigd en heb ik mij als advocaat in Hoorn gevestigd. Sinds 2002 ben ik verbonden aan advocatenkantoor Seegers & Lebouille in Amsterdam.

Om mijn kennis actueel te houden ben ik sinds 1997 lid van de werkgroep rechtsbijstand in Vreemdelingenzaken. In 2010 heb ik de opleiding specialisatie strafrecht bij het Willem Pompe instituut in Utrecht gevolgd en ben ik lid geworden van de Nederlandse Vereniging van Strafrecht Advocaten (www.nvsa.nl). In 2011 heb ik aan de Universiteit van Amsterdam de opleiding De Praktische Jeugdrecht Advocaat gevolgd en ben ik lid van de Vereniging van Nederlandse Jeugdrecht Advocaten geworden.

Binnen het vreemdelingenrecht houd ik mij bezig met reguliere vreemdelingenzaken en nationaliteitsrecht. Mijn kennis van het vreemdelingenrecht is daarnaast regelmatig van belang bij het behandelen van strafzaken. Met grote regelmaat komt het voor dat mensen die niet de Nederlandse nationaliteit bezitten en toch bij de strafrechter moeten verschijnen in een later stadium geconfronteerd worden met de vreemdelingrechtelijke consequenties van het strafrechttraject. Het is dan van het allergrootste belang om als advocaat het totaaloverzicht te hebben van de gevolgen van de diverse afdoeningen en straffen op vreemdelingrechtelijke gebied waaronder het nationaliteitsrecht. Juist mijn expertise op beide rechtsgebieden maakt dat ik er al het mogelijke aan kan doen om ervoor te zorgen dat uw problemen kleiner in plaats van groter worden. Dit speelt uiteraard ook in het jeugdrecht waar zich vaak een samenloop van civiel-, straf en vreemdelingrechtelijke problemen voordoet. Daarnaast ben ik een gedreven en creatief strafrecht advocaat die niet opgeeft. Ik sta mijn cliënten niet alleen bij binnen de strafprocedure maar ook bij het indienen van klaagschriften, bezwaar- en beroepsprocedures in beklagzaken en bij andere problemen die zich in en rond strafzaken voordoen. U bent bij mij zonder meer in goede handen.

 


Bel kosteloos en vrijblijvend
088 - 629 00 50(lokaal tarief)
Mail direct uw vraag

7 dagen per week bereikbaar. Op werkdagen van 8:00 tot 20:00 uur,
op vrijdag tot 18:00 uur en in het weekend van 12.00 tot 16:00 uur.


  • Gespecialiseerd in strafzaken

  • 7 dagen per week bereikbaar

  • Ook pro deo mogelijk

Naar overzicht kantoren