Bel kosteloos en vrijblijvend 088 - 629 00 50 lokaal tarief
Bel de Strafrecht Intakebalie
088 - 629 00 50
Of stel uw vraag via Whatsapp
LS Advocaten Strafrecht


Job Nijssen

Advocaat strafrecht Amsterdam

Rigorette van Riet

Advocaat mr. Job Nijssen

Egelantiersgracht 576
1015 RR Amsterdam
020 - 760 81 68

Specialisaties

Overige specificaties

Kosteloos intakegesprek
Pro deo mogelijk

Jaar beëdiging: 2003
Talen: Nederlands
Uurtarief*: in overleg

*Het uurtarief is afhankelijk van de ervaring en specialisatie van de advocaat strafrecht en de aard van de zaak. Bespreek dit tijdens uw intakegesprek.

Over de advocaat

Al tijdens de laatste jaren van mijn studie Nederlands recht (van 1997 tot 2002 aan de Universiteit van Amsterdam) raakte ik via mijn werk als vrijwilliger bij de Stichting Rechtswinkel Bijlmermeer enthousiast voor het werk van de sociale advocatuur, rechtshulp in zijn meest elementaire vorm.

Na mijn beëdiging tot advocaat, begin 2003, heb ik het bijstaan van echte mensen met echte problemen en het met juridische middelen oplossen van die problemen steeds als mijn belangrijkste drijfveer gezien. Het werk heb ik door de jaren heen steeds als zeer bevredigend ervaren. Een tevreden cliënt heb ik daarbij steeds als het belangrijkste resultaat van mijn werk beschouwd. In ons vak kun je niet elke zaak winnen. Daarom is het voor mij zeer belangrijk dat een cliënt, ook als de zaak niet gewonnen wordt toch het gevoel heeft dat we er samen alles aan gedaan hebben om toch tenminste het best mogelijke resultaat te behalen, waarbij een goed, eerlijk en helder advies over kansen en mogelijkheden en soms ook over het ontbreken daarvan net zoveel kan betekenen als simpelweg je gelijk halen.

Door mijn brede interesse in verschillende aspecten van het recht  ben ik actief op meerdere rechtsgebieden, arbeidsrecht, bestuursrecht, sociaal zekerheidsrecht en strafrecht. De advocaat is van oudsher iemand die breed georiënteerd is en zijn cliënten op meerdere rechtsgebieden deskundige met raad en daad terzijde staat. Dat spreekt mij aan en zo wil ik ook mijn eigen praktijk inrichten. Bovendien doen cliënten er ook hun voordeel mee. Om in een ontslagzaak alle gevolgen te kunnen overzien is gedegen kennis van het sociale zekerheidsrecht van groot belang en wanneer iemand als gevolg van de verdenking van een strafbaar feit zijn baan dreigt te verliezen, is het goed wanneer zijn advocaat behalve van strafrecht ook verstand heeft van het arbeidsrecht. Om ervoor te zorgen dat mijn kennis steeds op peil blijft volg ik jaarlijks meerdere cursussen op de rechtsgebieden waarmee ik mij bezig houdt.

Naast mijn werk als advocaat ben ik geruime tijd actief als redactielid van het Amsterdams Balie Bulletin, waarvoor ik enkele malen per jaar een bijdrage lever. In mijn vrije tijd ben ik actief als zanger en bestuurslid in een Amsterdams amateurkoor. Behalve Nederlands, Engels en Duits spreek ik ook vloeiend Noors.

 


Bel kosteloos en vrijblijvend
088 - 629 00 50(lokaal tarief)
Mail direct uw vraag

7 dagen per week bereikbaar. Op werkdagen van 8:00 tot 20:00 uur,
op vrijdag tot 18:00 uur en in het weekend van 12.00 tot 16:00 uur.


  • Gespecialiseerd in strafzaken

  • 7 dagen per week bereikbaar

  • Ook pro deo mogelijk

Naar overzicht kantoren