Bel kosteloos en vrijblijvend 088 - 629 00 50 lokaal tarief
Bel de Strafrecht Intakebalie
088 - 629 00 50
Of stel uw vraag via Whatsapp
LS Advocaten Strafrecht


Maartje Schaap

Advocaat strafrecht Groningen

Winfryd de Haan

Advocaat mr. Maartje Schaap


Specialisaties

Overige specificaties

Kosteloos intakegesprek
Pro deo mogelijk

Jaar beëdiging: 2006
Talen: Nederlands, Duits, Engels
Uurtarief*: in overleg

*Het uurtarief is afhankelijk van de ervaring en specialisatie van de advocaat strafrecht en de aard van de zaak. Bespreek dit tijdens uw intakegesprek.

Over de advocaat

Mr. Maartje Schaap is advocaat sinds 2005.

Zij studeerde rechten in Groningen en is afgestudeerd in zowel strafrecht als privaatrecht. Als afgestudeerd Togamaster student heeft zij ervaring opgedaan bij het Openbaar Ministerie.

Zij heeft zich gespecialiseerd in het strafrecht. Sinds 2010 is zij is werkzaam bij De Haan Advocaten in de algemene strafrechtpraktijk. Zij staat op verschillende gebieden van het strafrecht cliënten bij, zoals o.a. geweldsdelicten (mishandeling/moord/doodslag), opiumdelicten (hennep), vermogensdelicten (diefstal) en Verklaring Omtrent het Gedrag procedures.

Daarnaast is zij werkzaam op het gebied van het jeugdrecht en staat zij minderjarige verdachten bij wanneer ze voor de kinderrechter dienen te verschijnen.

Ook in CBR zaken (ongeldig verklaring rijbewijs) of procedures waarbij een tijdelijk huisverbod (huiselijk geweld) is opgelegd staat zij cliënten bij.

De meest recente spraakmakende strafzaken waarbij Maartje optrad waren de dodelijke mishandeling in Poelestraat (2009), de zogeheten Bina-bar moord (2009) en de Kabouterzaak – Kwikstaart onderzoek (2011).

Zij is lid van de Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrecht Advocaten en doceert strafrecht aan de Hanzehogeschool Groningen. Daarnaast verzorgt zij trainingen voor RUG studenten.

Maartje Schaap is zakelijk actief op Twitter. Volg haar @mrmaartje


Bel kosteloos en vrijblijvend
088 - 629 00 50(lokaal tarief)
Mail direct uw vraag

7 dagen per week bereikbaar. Op werkdagen van 8:00 tot 20:00 uur,
op vrijdag tot 18:00 uur en in het weekend van 12.00 tot 16:00 uur.


  • Gespecialiseerd in strafzaken

  • 7 dagen per week bereikbaar

  • Ook pro deo mogelijk

Naar overzicht kantoren